Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Cool Kanadisk triumf

Utland
Del:  

Det ble en fantastisk dag for kusk Bob McClure, trener Luc Blais og eierne bak Forbidden Trade (e.Kadabra) som vant Hambletonian lørdag. Etter kvalifiseringene var det knapt noen

som trodde på noe annet enn seier for Marcus Melander. Hans forhåndsfavoritt, Greenshoe, vant enkelt sin kval for Brian Sears mens Tim Tetrick sendte den svenskfødte stallkameraten Green Manalishi (e.Muscle Hill) inn til seier i det ande kvalløpet. 

Men McClure og Blais hadde tydeligvis en plan. De sparte krutt mens konkurrentene brukte. I finalen brukte favoritten Greenshoe masse krefter på tull og tøys, som han har gjørt tidligere. Det gikk fint til midt i første sving når tempoet gikk aningen ned. Da ble han dumstri, hevet hodet og krenglet med kusken. 

Det var Åke Svanstedts Marseille som tok føringen i løpet før de slapp til Pilot Discretion midtveis. Da sendte Tetrick Green Manalishi fremover og presset på. Bak seg hadde han Forbidden Trade og Greenshoe. Green Manalishi overtok i siste sving. Da var det full fart for Forbidden Trade som ganske kjapt skaffet seg et overtak. 

Brian Sears så veldig seierssikker ut og lot Greenshoe nærme seg litt etter litt på det lange oppløpet. Forbidden Trade holdt sin fart og Sears priket på favoritten et par ganger før han hentet pisken og prøvde det han kunne siste hundre meter. Forbidden Trade var den beste hesten for dagen og vant sikkert på 1.51.0 (1.09.0). 

Greenshoe toer mens Gimpanzee ble kjørt passivt men avsluttet best av alle til tredjeplass. 

Se finalen her, fra siden og via en kusks (Andrew McCarthy) utikt. 

 

Selv om hans resultater var strålende under Hambodagen og stallens hester kom på andre-, tredje- og femteplass i finalen lørdag lyktes det ikke helt for unge Marcus Melander. Selvsagt er det pengepremier også bakover i løpene men USA er hovedstaden for "the winner takes it all" og det vil for alltid stå Forbidden Trade som vinner av det aller viktigste løpet for 3-åringene i 2019. 

Foto: Lisa Photo and the Meadowlands track photographer

Tips en venn