Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Bjørn Goop tok seier nummer 7.000

Utland
Del:  

For en fantastisk karriere Bjørn Goop har hatt. På Axevalla i 1994 vant han sitt aller første totoløp med Scotch Ville. I går tok han sin 7.000 seier, bare 25 år senere. Det var 

Pastor Stephen-sønnen Reverend Wind som ble hans jubileumshest. Ifølge Svensk Travsport har Goop kjørt over 38.700 løp og med 7.000 seire gir det en seiersprosent på strålende 18. 

Og det har vært seire i stort sett alle de største løpene i verden på veien. Svensk Kriterium og Derby. Norsk Kriterium og Derby. Dansk Derby. Elitloppet, Prix de Amerique, Oslo Grand Prix, Copenhagen Cup og et lass med andre store triumfer. 

Og vel så imponerende. Han har tatt 1.998.trenerseire. Altså bare to igjen til 2.000. Det er veldig lett å glemme at Bjørn Goop bare er 43 år. Tenk litt på det. 

- Og ta 7.000 kuskeseire er stort for meg og det er veldig morsomt. Det er faktisk langt fra hva jeg trodde når jeg begynte med dette her. Det er klart at det er masse annet jeg også kunne tenkt meg å gjøre med livet mitt men å få oppleve alle disse fine hestene, menneskene rundt dem og få lov til å jobbe med hestene er det jeg setter mest pris på. Det er verdt alle oppofringer jeg har gjort. 

Den som har betydd mest for meg er pappa. Uten tvil. Utens hans kunnskap, tålmodighet og hjelpende hånd kunne dette aldri gått. Aldri! Han er og har alltid vært min største supporter. Av de firbente er det Timoko, Conny Nobell og Readly Express sine seire som sitter dypest. Men hesten som har lært meg mest var min første egne hest Hazard. Han lærte meg hva tålmodighet var og at det ikke nytter å pushe dyrene avsluttet Goop etter at jubiléet var et faktum. 

På hans imponerende CV mangler kanskje bare Hambletonian nå før den er så godt som komplett. Skal vi satse på at det er hans neste store mål?

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Tips en venn