Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

14.0/2100 i årsdebut med plog og pigger

Sport
Del:  

Noen sier at man bare husker vinnerne i de store løpene. Catherine´s Chevy vil i hvertfall for meg bli husket lenge selv om han ikke vant Kriteriet. I går startet Henry Rorgemoens

stjerne 4-års sesongen. Den kan bli spennende! 

- I dag prøver vi varming med hodestang siden han bryter såpass utover i banen med hode innover (se bilde). Da slipper vi kanskje å ploge oss gjennom løpet sa Rorgemoen før start. Det ble prøvd men de startet uten. Det spilte liten rolle. Med pigger i bakskoene ble hingsten ikke kjørt for tet. Marchetti fikk den posisjonen og etter en 12.7-åpning ble det dempet til 14.5-fart første tusen. 

Eirik Høitomt plasserte Catherine´s Chevy som andrehest underveis. Lederen fikk ligge noen lengder foran. Midt på den siste langsiden var det klart for Høitomt å sette inn et lite støt. Favoritten ble lagt ut i andrespor når N.Y. Coeur de Soleil kom fremover i andrespor. I brekken var de fremme hos lederen og Catherine´s Cavalli-sønnen avgjorde på enkelt vis til lett og imponerende seier på 1.14.0/2100 auto (bilde). 

artikkelen fortsetter under bilde..

Fjorårets kanskje beste 3-åring fikk 30.000 kroner for seieren. N.Y. Coeur de Soleil holdt strålende til annen fra dødens mens Marchetti berget tredje. Rorgemoen er en av svært mange dyktige amatører i sporten. Han gjør alt selv. Tidligere deleier Tone Turnbull er oppdretter av dobbeltmillionæren.  

Vi spurte Rorgemoen om videre planer og neste start. 

- Det er litt lite løp for ham akkurat nå så jeg vet rett og slett ikke hvor han kommer ut neste gang. Når det gjelder sesongens første store mål så er det Solvalla i mai. 

Ikke Klosterskogen hjemme i påsken?

- Det er et 4- og 5-årsløp der men jeg vet ikke om vi starter avsluttet Rorgemoen som var godt fornøyd med årsdebuten. 

Vi likte Catherine´s Chevy. Ja, han går fortsatt med hode på skakke men blir finere og finere utover i løp. Får de bukte med den unoten og hesten kan kjøres maks fra start så er det ikke mange hester i årgange med like stor kapasitet. Vi ser frem mot en eventuell superduell mot Hillary B.R. senere i sesongen. Det kan bli store greier. 

Foto: Trav24.no

Tips en venn